Inloophuis

Een inloophuis is een ontmoetingsplaats voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun naasten en mantelzorgers. Het is een plaats, buiten de reguliere zorg, waar zij altijd een luisterend oor vinden en lotgenoten kunnen ontmoeten. Men kan even bijkomen en weer aangesterkt verder gaan.

 

 Klik op de foto.

Showcase

In het Inloophuis werken voor hun taak opgeleide vrijwilligers als gastvrouw/heer. Zij worden ondersteund en aangestuurd door een coördinator.


Kanker en andere levensbedreigende ziekten hebben een enorme impact op het leven van de betrokkene, hun naasten en mantelzorgers. Het leven voor en na de diagnose is nooit meer hetzelfde. Erover praten met naasten valt vaak niet mee. Het Inloophuis te Den Helder zal in de eerste plaats voorzien in de behoefte aan een luisterend oor en een plek om even bij te komen. In het Inloophuis zullen regelmatig thema-avonden en andere activiteiten worden georganiseerd.

De ziekte kanker of een andere levensbedreigende ziekte en de behandeling daarvan heeft grote gevolgen voor het leven van de mens met deze diagnose, zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal. Wij willen graag, naast het medische proces, ondersteuning bieden in de vorm van een inloophuis.

Het woord Inloophuis zegt al genoeg. Een laagdrempelig centrum met een open deur in huiselijke sfeer. Je kunt onaangekondigd binnenlopen, even een kopje koffie of thee drinken en dan je verhaal delen met lotgenoten en vrijwilligers.

Er wordt geen therapie aangeboden. Mensen die met kanker leven moeten al zo veel, vooral tijdens de periode van behandelingen. Het Inloophuis wil hen in een ongedwongen sfeer een luisterend oor bieden. Het kost mensen met kanker vaak moeite hun leven na de diagnose opnieuw vorm en zin te geven. Erover praten helpt. Wij vinden het belangrijk dat de gasten de ruimte krijgen om vrijelijk over hun ervaringen, problemen en beperkingen te spreken, met iemand die buiten de familie- en kennissenkring staat. Het praten met de partner, andere familieleden of vrienden kan ook steunend zijn, maar soms worden gevoelens en gedachten ingehouden om hen niet te belasten. Door het contact met lotgenoten leert men beseffen dat ze niet de enige zijn met deze problemen.


Het Inloophuis wil een laagdrempelige ontmoetingsplaats creëren waar mensen, die met kanker of een andere levensbedreigende ziekte in aanraking zijn gekomen, in een huiselijke sfeer de ruimte geboden wordt voor een praatje, steun, warmte en rust. Met lotgenoten en vrijwilligers kan men praten over de vele vragen, ervaringen, angsten en emoties die kanker met zich meebrengt. In het Inloophuis is iedereen welkom die met kanker of een andere levensbedreigende ziekte in aanraking is gekomen. Dit kan zijn als patiënt, ex-patiënt, partner, familie of anderszins betrokkenen. Het Inloophuis richt zich op mensen uit het verzorgingsgebied van het Gemini Ziekenhuis, de kop van Noord Holland.

Het Inloophuis staat open voor suggesties en wensen van gasten. Als blijkt dat een gast meer professionele hulp nodig heeft, dan zal worden doorverwezen naar, of hulp gezocht worden bij een professionele hulpverlener.

Natuurlijk is kanker niet de enige levensbedreigende ziekte. Ook patiënten en naasten met ziekten als onder andere Multiple Sclerose, Amyotrofe Laterale Sclerose of ernstige hart- en hersenaandoeningen vallen onder de doelgroep van het Inloophuis.

 

Bezoekadres

Inloophuis Den Helder e.o.

Marsdiepstraat 621a
1784 AM Den Helder

 

Algemene openingstijden

maandag 13.00 - 14.30 uur *

dinsdag 10.00 - 16.00 uur
woensdag 10.00 - 16.00 uur en 19.00-21.30 uur

donderdag 10.00 - 16.00 uur

vrijda: 13.30 - 16.00 uur *
za-, zo- en feestdagen: gesloten
* geen vrije inloop


Zie ook de Home-pagina rechts bij contact.


Ons telefoonnummer (tijdens openingstijden): 0223 747041

Postadres
Inloophuis Den Helder eo
Marsdiepstraat 621a
178 AM Den Helder

 

Voor onze contactgegevens klik hier.Hugo van der Laan architecten


Rotary Den Helder, Julianadorp en Anna Poulowna


Innerwheel Den Helder


Odd Fellows Den Helder


Hr.Ms.Amsterdam