Lotgenoten prostaat-

problemen contactgroep

Elke 3de woensdagavond van de maand van 19:00 tot 21:30.

 

Aanmelden per mail: prostaatproblemen@inloophuisdenhelder.nl

 

 

Klik hier voor meer informatie.

Showcase

Voor contact: prostaatproblemen@inloophuisdenhelder.nl.


Waarom een Lotgenoten contactgroep prostaatproblemen.

Voor mensen die de afleveringen “Zo lang ik leef” van RTL gezien hebben zou dit antwoord bekent moeten klinken. Steun zoeken bij elkaar en ervaring delen met elkaar. Samen met mensen die hetzelfde meemaken. Daarbij zie je hoe anderen met hun ziekte en angsten omgaan en je kan steunen. Daarom heeft het Inloophuis Den Helder de mogelijkheid om samen hierover te praten. Natuurlijk is het geen fijne gedachte dat je (misschien) ziek bent en dit niet zou kunnen overleven, maar onze ervaring is dat mensen met kanker vaak toch nog zin in het leven hebben en zeker als je met je vragen en over angsten met ervaren mensen kan praten. Maar niet alleen dat. Het geeft een goed gevoel om te weten dat je niet de engste bent met een probleem en dan ook te ervaren dat er mensen zijn, die hetzelfde hebben maar wel zijn genezen. Dat geeft pas echt steun. Ik als ervaringsdeskundige kan hierover meepraten. Ik ben ook genezen van een ziekte waarvan als je dit te horen krijg, niet verwacht dat je het zal overleven. Zet je schouders eronder en ga ervoor. Wij zien op onze contactgroep soms mensen die al vele behandelingen hebben ondergaan en nog steeds positief in het leven staan.

En belangrijker nog, zich ook goed voelen.

 

 

Waar is deze groep ook voor. 

Ook is deze contactgroep bedoelt voor mensen die zich soms afvragen, zit het met mij wel helemaal goed en waarom kan ik wat moeilijker plassen? En zo zijn er waarschijnlijk nog veel meer vragen waar je mee zit. Stil thuis blijven zitten en hopen dat het niets ernstigs is dat helpt niet. Naar de dokter gaan dat is ook vaak nogal een hele stap. Je komt daar met bv. je probleem en moet dan letterlijk met de billen bloot. Waarom dan niet naar één van de contactavonden en praten met bv. een gastheer en ervaringsdeskundige. Natuurlijk kunnen wij niet even zien wat je probleem zou kunnen zijn, maar je kan bij ons wel zonder schroom over jouw probleem vragen en praten. Alle vragen die gesteld worden zijn geen rare of gênante vragen, maar verstandige vragen. Onverstandig zou zijn als je er niet over praat en er veel te laat achter zou komen dat het nu wel echt een probleem kan zijn geworden.

 

Wacht niet te lang en zet je stap richting Inloophuis. Wij zijn er elke 3de woensdagavond van de maand van 19:00 tot 21:30 uur. Aanmelden is wel zo handig via E-mail of telefoon, maar zomaar binnen lopen kan natuurlijk ook. Misschien een 1op 1 gesprek? Zeg het. Binnenlopen, koffie en thee zijn gratis en je bent tot niets verplicht. Zie voor onze openingstijden op ander dagen bij menuoptie “Home”. Ook kunt U op onze site meer informatie vinden over prostaatproblemen. Het is Uw keuze, maar ons advies, ga naar de dokter of kom bij ons langs, maar wacht niet te lang. Het leven is kort, maar het moet wel zo lang mogelijk duren!

 

Heb je een vraag of opmerking, onderaan deze pagina kan je die stellen en indienen.

 

Zoekt U naar nog meer informatie, klik op deze tekst.

 

 

 


Hugo van der Laan architecten


Rotary Den Helder, Julianadorp en Anna Poulowna


Innerwheel Den Helder


Odd Fellows Den Helder


Hr.Ms.Amsterdam